AquaRobics / Aqua Steps

Goed voor de spieropbouw en vetverbranding!

Deze video's zijn met toestemming van de deelnemers gemaakt en gepubliceerd.

Aqua Step
is een groepstraining waarbij er afwisselend gebruik gemaakt wordt van een step, welke naar de bodem van het zwembad zinkt. In tegenstelling tot een step-les in de sportschool, kan de deelnemer bij deze natte les de bewegingen beter controleren en is de kans om te vallen nauwelijks aanwezig.

Bij Aquarobics is het de muziek die het tempo van de les bepaalt en daarmee ook de intensiteit. Op de maat van de muziek worden choreografieën ten uitvoer gebracht en gecombineerd met fitness- en aerobicbewegingen.

Gedurende een Aqua les wordt er naast de coördinatie ook voldoende aandacht besteedt aan het uithoudingsvermogen, spierkracht, coördinatie en lenigheid. Dit maakt dat Aqua les een goede training is voor het gehele lichaam.

Door de afwisselende lesopbouw op muziek is deze les geschikt voor de beginnende en gevorderde sporter. 

  • Door waterweerstand verbrandt u zo'n 40% meer dan bij sporten op het land.
  • In het water bouwt u een goede conditie op en ontwikkelt u een strakker lichaam!
  • Sporten in water zorgt voor veel minder kans op blessures.

Sommige volwassenen vinden het fijn aquarobics lessen te volgen waarbij ze uitgedaagd worden om vooruitgang te boeken. Dat komt omdat aquarobics plaats vindt in het water, je kunt niet vallen.
Het moedigt je aan keer op keer deel ten nemen, terwijl je ondertussen vrienden maakt onder leeftijdsgenoten en samen een band creëert. Het kan je ook helpen je geestelijke gezondheid te verbeteren.


Kosten  zijn € 11.50 per les. 

 Interesse? Neem voor informatie over de beschikbare plaatsen contact op met één van onze medewerkers (tel. 0224 - 561507).

Inschrijven kan vanaf 18 jaar.

Middels dit formulier kunt u zich inschrijven.