Snorkelen


Op maandag middag kunnen de kinderen die al A, B en C hebben snorkel les krijgen.
Je kunt bij ons zwembad alle drie de diploma's halen.


Lestijden op de maandagmiddag: tussen 17.30 en 18.15 uur.


Tijdens de snorkel les gaan we in op de volgende dingen: Hetkiezen en aantrekken van snorkelmaterialen, het voorkomen van en omgaan met een beslaand masker, het ademendoor en leegblazen van een snorkel en het zwemmenmet vinnen.Als dit makkelijk voor je blijkt te zijn, gaan we verder met gevorderde technieken: Het leegblazen van een masker vol met water, het maken van hoek-duiken naar debodem, het klaren van je oren en het zwemmen enz.


Kosten
De kosten voor de zwemleskaart zijn €110. Deze kaart is voor 10 lessen van 45 minuten.

Lijkt je dit leuk? Schrijf je dan hier in of bel naar 0224-561507.

Zwemvaardigheid


Zwemvaardigheidslessen

Na het behalen van je A, B en C-diploma ben je in principe zwemveilig, maar is nog veel meer te leren in het water. Daarom zijn er nog meer diploma's te behalen, namelijk: Zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Naast het feit dat het goed is om je zwemvaardigheid te vergroten, is het ook nog heel leuk. Door regelmatig te blijven zwemmen, houd je ook de zwemvaardigheid op peil en dit komt de veiligheid natuurlijk ten goede.

Minimumleeftijd en beginniveau

Er is geen minimum of maximum leeftijd voor zwemvaardigheid, wél een minimum beginniveau. Na het behalen van je C diploma heb je een ideale doorstroom richting zwemvaardigheid.Je leert tijden de zwemvaardigheidslessen;


  • allerlei nieuwe slagen zoals vlinderslag, samengestelde rugslag en keerpunten. Natuurlijk komen ook de borst- en rugcrawl weer aan bod.
  • Afstand zwemmen
  • Balvaardigheid, waaronder gooien, vangen én zwemmen met de bal.
  • onderwateroriëntatie, waarbij je een weg onder water zoekt door het zwemmen van pilon naar pilon op 2 meter diepte. Ook leer je een koprol achterover te maken.
  • in tweetallen werken, waarbij je elkaar bijvoorbeeld op de kant helpt met behulp van een flexibeam of plankje.
  • De lessen worden op dinsdag 17:30 tot 18:15 uur gegeven, u kunt zich via de website aanmelden.